Loading Events

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ – ΧΟΡΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ «INTERNATIONAL MOMENTS»
ΕΛΛΑΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018
28 ΙΟΥΝΙΟΥ-1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΠΑΝΘΕΡΜΑΪΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»

ΠΡΟΩΘΗΣΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «PROΠΑΝΤΟΣ»

 

Λίγα λόγια για τη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό και έκταση πόλη της Ελλάδας. Συχνά αναφέρεται η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολογίζεται σήμερα στους 790.824 κατοίκους.

Η ίδρυση της πόλης στην ελληνιστική εποχή συμπίπτει με μια κρίσιμη φάση στην ιστορία του Μακεδονικού Βασιλείου, που ξεκινά από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με την διεκδίκηση του θρόνου του Μακεδόνα βασιλιά από τους επιγόνους του. Τον 2ο π.Χ. αιώνα η πόλη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, όπως και ο υπόλοιπος ελλαδικός χώρος και αποτέλεσε έδρα του ρωμαϊκού θέματος της Μακεδονίας. Η σημασία της φάνηκε και αργότερα από την πρόθεση της μεταφοράς της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο προς τα ανατολικά, καθώς υπήρξε μια από τις υποψήφιες πόλεις οι οποίες είχαν προταθεί ως αντικαταστάτριες της Ρώμης, για να επιλεγεί τελικά το Βυζάντιο. Μετά την οθωμανική κατάκτησή της από τους Οθωμανούς το 1432, παραμένει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για περίπου πέντε αιώνες. Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε από τον Κάσσανδρο και έλαβε το όνομά της προς τιμήν της συζύγου του, Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν ετεροθαλής αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόρη του Φιλίππου Β΄ και της πέμπτης συζύγου του, της Θεσσαλής πριγκίπισσας Νικησιπόλης. Η θέση της πόλης στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας-Θράκης, η ύπαρξη του λιμανιού της ως φυσικής πύλης της περιοχής αυτής προς τη θάλασσα αλλά και η φυσική οχύρωσή της καθιστούν τη Θεσσαλονίκη αφενός σημαντικό στρατηγικό σημείο, αφετέρου εμπορικό, συγκοινωνιακό και πολιτισμικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα έως και τα σημερινά χρόνια.

 

Η ιδέα του Φεστιβάλ «International Moments» είναι:

 • Η ένωση όλων των ηλικιών υπό την αιγίδα της δημιουργικότητας, του πολιτισμού και της τέχνης
 • Η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους
 • Η ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας που πρέπει να χαρακτηρίζει το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης
 • Η δημιουργία της πιο «Μεγάλης Παρέας» σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο
 • Η πρόκληση σε νέες δοκιμασίες και η απόκτηση εμπειριών
 • Η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητες τους

 

Σκοπός του Φεστιβάλ «International Moments» είναι:

 • Η γνωριμία μεταξύ των μελών των διαφόρων συλλόγων αλλά και μεμονωμένων ομάδων και ατόμων
 • Η ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και κουλτούρας
 • Η διασκέδαση και η γνωριμία με ένα όμορφο μέρος της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

 

Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι συμμετέχοντες θα έχουν το χρόνο να επισκεφθούν όμορφα μέρη, να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά, να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο και την ελληνική φιλοξενία.

Διακοπές, διασκέδαση, ξεκούραση. Σας περιμένουμε!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  «INTERNATIONAL MOMENTS»

 • ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΟΛΙΣΤ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
 • ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ: INSTRUMENTAL – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΚΛΑΣΙΚΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ, POP, JAZZ, ΣΧΗΜΑΤΑ, ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ, ΣΟΛΙΣΤ)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΚΛΑΣΙΚΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, POP, JAZZ, ΧΟΡΩΔΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ (SOLO, DUET, TRIO, GROUPS)

ΧΟΡΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΚΛΑΣΙΚΟ, JAZZ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, BREAK DANCE, HIP HOP, LATIN, BALLROOM (SOLO Ή GROUPS)

 • Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
 • ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ Ή ΟΜΑΔΙΚΗ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«INTERNATIONAL MOMENTS»

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 1. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν 2 τραγούδια (συνολικής διάρκειας 6 λεπτών).
 2. Η διάρκεια κάθε τραγουδιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 λεπτά.
 3. Η μουσική πρέπει να είναι γραμμένη σε USB ή τους συνοδεύει δική τους ορχήστρα.
 4. Το τραγούδι δεν πρέπει να είναι playback. Επιτρέπονται τα φωνητικά, εφόσον κρίνονται αναγκαία για την καλύτερη εκτέλεση του κομματιού και ο συμμετέχων εκτελεί το κομμάτι του ζωντανά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

 1. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν 2 instrumental κομμάτια και η διάρκεια κάθε κομματιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά.

ΧΟΡΟΣ

 1. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν 2 χορούς (συνολικής διάρκειας 6 λεπτών).
 2. Η διάρκεια κάθε χορού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 λεπτά.
 3. Η μουσική πρέπει να είναι γραμμένη σε USB ή τους συνοδεύει δική τους ορχήστρα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 1. Μουσικά όργανα, θεατρικά σκηνικά και οτιδήποτε αφορά στην παρουσίαση και εκτέλεση των συμμετοχών δε βαρύνει την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αλλά τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Ενημερώνουν την οργανωτική επιτροπή.
 2. Οι πρόβες και η παρουσίαση των συμμετοχών γίνονται υπό την καθοδήγηση της οργανωτικής επιτροπής. Για τη σειρά της παρουσίασης στις πρόβες και στο φεστιβάλ θα ενημερώνεται έγκαιρα ο συμμετέχων.
 3.  Η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα να μοιράσει διαφημιστικό υλικό του φεστιβάλ. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα για ραδιοφωνική ή τηλεοπτική αναμετάδοση και για την ηχογράφηση, μαγνητοσκόπηση ή φωτογράφηση του Φεστιβάλ, χωρίς καμία αποζημίωση προς τους συμμετέχοντες.
 4. Για όλες τις αποφάσεις υπεύθυνη είναι η οργανωτική επιτροπή.
 • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής μέχρι 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019. Μόλις υποβάλετε την αίτηση θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση της συμμετοχής σας μαζί με τους όρους πληρωμής. Το 30% του συνολικού ποσού θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 22 Απριλίου 2019, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας. Με την καταβολή της προκαταβολής θα σας αποσταλεί επιστολή – πρόσκληση. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 70%, θα πρέπει να ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ τις 10 ΜΑΙΟΥ 2019.
 • Σε περίπτωση που ο συμμετέχων Ή οι συμμετέχοντες δεν παρουσιαστούν στο φεστιβάλ Ή σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής τα έξοδα δεν επιστρέφονται!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ  

Το κόστος συμμετοχής είναι 157 ευρώ το άτομο σε 3*-4* ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη ή στα περίχωρα και περιλαμβάνει:

  • 4 μέρες (3 νύχτες)
  • 2 γεύματα, πρωινό και δείπνο
  • σε τρίκλινα δωμάτια
  • Σε ομαδική συμμετοχή 30 ατόμων, 1 συμμετοχή δωρεάν
  • Φόρος διαμονής

Στην τιμή συμμετοχής δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι συμμετέχοντες μπορούν να φθάσουν νωρίτερα ή να παρατείνουν την παραμονή τους. Για κάθε ημέρα το κόστος είναι 40 ευρώ το άτομο (2 γεύματα, πρωινό και δείπνο, σε τρίκλινα δωμάτια) στο ξενοδοχείο που θα διαμένουν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
  • Η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, σε περίπτωση διαθεσιμότητας, είναι επιπλέον 10 ευρώ / το άτομο / την ημέρα.
  • Προαιρετική συμμετοχή στο  Αποχαιρετιστήριο Ελληνικό Γλέντι, 20 ευρώ το άτομο, (με ελληνική και ξένη μουσική, ποτά, αναψυκτικά, χυμοί, ορεκτικά και φρούτα).
  • Προαιρετικές εκδρομές. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Η συνεννόηση για προαιρετικές εκδρομές θα γίνει με την άφιξη των συμμετεχόντων.
  • Πρώτες βοήθειες για επείγοντα περιστατικά θα παρέχονται, αλλά ιατρικές υπηρεσίες θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι αποκλειστικά προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.
 • Θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.
 • Επιστολή – πρόσκληση θα σταλεί στους συμμετέχοντες που θα τη ζητήσουν.
 • Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορεί να αλλάξει από την οργανωτική επιτροπή αν αυτό κρίνεται αναγκαίο και για την καλύτερη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε στον τόπο μας σ’ αυτήν τη γιορτή της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού!

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στη Θεσσαλονίκη!

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, γι’ αυτό μη διστάσετε να έρθετε σ’ επαφή μαζί μας.

 

Πληροφορίες:

Έφη Χατζηχηδίρογλου – Παναγιώτης Παγωνίδης

PROPANTOS OGANIZATION CENTER

EMAIL: [email protected]

Τηλέφωνο: 00306973854977

 

Details

Start: 28 June
End: 1 July
Cost: 163€
Event Categories:

Venue

Thessaloniki

Kalapothaki 3 Str.
Thessaloniki, 54624 Greece

+ Google Map

Phone:

+302310222373

Schedule

 • 28 Ιουνίου 2019, Παρασκευή
 • Ημέρα άφιξης. Check in στο ξενοδοχείο από τις 13:00 και μετά. Ο υπεύθυνος για κάθε χώρα ή γκρουπ θα σας ενημερώσει αναλυτικά για το τελικό πρόγραμμα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην αγορά, ξεκούραση, επίσκεψη σε αξιοθέατα ή ότι άλλο σας ευχαριστεί. Δείπνο.
 • 29 Ιουνίου 2019, Σάββατο
 • Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος μέχρι το απόγευμα ή μπορείτε να επιλέξετε μια από τις προαιρετικές προτεινόμενες εκδρομές από την οργανωτική επιτροπή κατά την άφιξη σας στο ξενοδοχείο. Γεύμα (σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο). Αναχώρηση από το ξενοδοχείο γύρω στις 19:00 και μεταφορά στο χώρο του φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προσφέρονται νερά, αναψυκτικά, χυμοί, sandwiches και γλυκά. Αναμνηστικά θα δοθούν στους συμμετέχοντες από την τοπική Δημοτική αρχή στο τέλος της παράστασης.
 • 30 Ιουνίου 2019, Κυριακή
 • Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος μέχρι το απόγευμα ή μπορείτε να επιλέξετε μια από τις προαιρετικές προτεινόμενες εκδρομές από την οργανωτική επιτροπή κατά την άφιξη σας στο ξενοδοχείο. Δείπνο και το βράδυ στις 21:00 «Αποχαιρετιστήριο Ελληνικό Γλέντι» προαιρετικά για όλους τους συμμετέχοντες με ελληνική και ξένη μουσική (ποτά, αναψυκτικά, χυμοί, ορεκτικά και φρούτα).
 • 1 Ιουλίου 2019, Δευτέρα
 • Πρωινό. Αναχώρηση των συμμετεχόντων για την επιστροφή στις πατρίδες τους με την ελπίδα ότι θα τους μείνει αξέχαστη η εμπειρία αυτή και την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε.
 •  

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής μέχρι 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019. Μόλις υποβάλετε την αίτηση θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση της συμμετοχής σας μαζί με τους όρους πληρωμής. Το 30% του συνολικού ποσού θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 22 Απριλίου 2019, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας. Με την καταβολή της προκαταβολής θα σας αποσταλεί επιστολή – πρόσκληση. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 70%, θα πρέπει να ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ τις 10 ΜΑΙΟΥ 2019.
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων Ή οι συμμετέχοντες δεν παρουσιαστούν στο φεστιβάλ Ή σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής τα έξοδα δεν επιστρέφονται!

Organizers

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης
Phone: 2313 313678
Email:
Website: Visit Organizer Website
FolkWay – Propantos
Phone: +306973854977
Email:
Website: Visit Organizer Website
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Πανθερμαϊκό Χαμόγελο”