Loading Events
 • This event has passed.

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΚΡΗΤΗ- ΕΛΛΑΔΑ
Χερσόνησος – Ηράκλειο
23 – 27 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κρήτη είναι ένα πανέμορφο νησί της Μεσογείου και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη. Χιλιάδες γραφικά χωριά, μαγευτικά τοπία, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες, 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, ποικιλόμορφο τοπίο, νόστιμη και φημισμένη τοπική κουζίνα, μοναδική χλωρίδα, υπέροχα φαράγγια, μεσαιωνικές πόλεις, επιβλητικά βουνά, φιλικός και φιλόξενος λαός, ένας μοναδικός πολιτισμός και ένδοξο παρελθόν. Ένα μέρος που δεν θέλετε να χάσετε …

Ο Δήμος Χερσονήσου απλώνεται επιβλητικά ξεκινώντας από τα βόρεια παράλια του κέντρου της Κρήτης, έως τις κορυφογραμμές των Λασιθιώτικων βουνών, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Περιλαμβάνει οικισμούς με ξεχωριστά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρώματα. Η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου θεωρείται ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός της Κρήτης. Είναι γνωστή για τις υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις συνεδριακές υποδομές, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές στο παράκτιο τμήμα της. Οι όμορφες ακρογιαλιές, η νυχτερινή διασκέδαση και ο μαζικός τουρισμός, ωστόσο αποτελούν τη μία μόνο όψη του νομίσματος. Την άλλη όψη, τη λιγότερο γνωστή, αποτελούν η πλούσια και ανέγγιχτη ενδοχώρα της, διάσπαρτη με μνημεία ιστορικά και τοπία ανείπωτου φυσικού κάλλους. Οι φυσικές διαδρομές του Δήμου Χερσονήσου αποτελούν ταυτόχρονα και διαδρομές στο χρόνο, στην πλούσια ιστορία ενός τόπου ευλογημένου.

Η εμπειρία μας και η τεχνογνωσία στην διοργάνωση παρόμοιων Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα εγγυάται ότι  και το 4ο Φεστιβάλ σε επίσημη συνεργασία με τοπικούς φορείς, θα έχει άψογη διοργάνωση, μεγάλη  επιτυχία και θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες – πολιτισμούς, να κάνουν φιλίες και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Παράλληλα, να απολαύσουν την Ελληνική φιλοξενία, την κρυστάλλινη θάλασσα και τον λαμπερό ήλιο, καθώς ο καιρός στο νησί εκείνη την περίοδο είναι εξαιρετικός.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν:

 • Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα.
 • Χορωδίες
 • Μπάντες
 • Ορχήστρες
 • Μαζορέτες

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

–  Δεν υπάρχει όριο ηλικίας ή αριθμού συμμετεχόντων σε κάθε γκρουπ.
–  Κάθε σχήμα θα πρέπει να φέρει τη σημαία της χώρας του και το λάβαρο του συλλόγου.
–  Το κάθε γκρουπ θα  πρέπει να ετοιμάσει για κάθε εμφάνισή του πρόγραμμα 10-12 λεπτών συνοδευόμενο από ορχήστρα ή cd/flash.
– H φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί συμπληρωμένη μέχρι την 20η Ιουνίου 2021. Μόλις γίνει αποδοχή της συμμετοχής θα σταλεί στο γκρουπ έγγραφη επιβεβαίωση και οδηγίες. Το 60% του συνολικού ποσού συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ως την 30η Ιουνίου 2021. Μετά την καταβολή του ποσού θα σταλεί επίσημη πρόσκληση και πληροφορίες για τη διαμονή. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να πληρωθεί μετρητά την ημέρα της άφιξης ή 15 ημέρες νωρίτερα με τραπεζική κατάθεση.

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ

Α) Το κόστος συμμετοχής είναι 165 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 3* κοντά στις ακτές της Χερσονήσου και περιλαμβάνει:

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ & διαμονή 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).

Β) Το κόστος συμμετοχής είναι 210 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 3* ή 258 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 4* κοντά στις ακτές της Χερσονήσου και περιλαμβάνει:

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ & διαμονή 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) σε τρίκλινα δωμάτια ALL INCLUSIVE. Η διαμονή σε δίκλινα κοστίζει έξτρα 6 ευρώ το άτομο την ημέρα.

Γ) Το κόστος απλής συμμετοχής χωρίς διαμονή είναι 35 ευρώ το άτομο.

* Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και Παραδοσιακό γλέντι Μαθήματα παραδοσιακών χορών όλων των χωρών – Δύο έξτρα γεύματα μετά τις παραστάσεις – Βεβαιώσεις συμμετοχής – Αναμνηστικά δώρα – Φωτογραφίες / Βίντεο.

**Στα 25 άτομα το ένα είναι δωρεάν.

 

Στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται:
Μεγαλύτερη διαμονή, κάθε μέρα κοστίζει 42 ευρώ το άτομο (ημιδιατροφή) σε ξενοδοχεία 3* 50 ευρώ το άτομο (ALL INCL) σε ξενοδοχεία 3* 64 ευρώ το άτομο (ALL INCL) σε ξενοδοχεία 4*.

Προαιρετικές εκδρομές. Θα σας προτείνουμε και θα σας δώσουμε πακέτα εκδρομών με τις καλύτερες τιμές. Οι τιμές εξαρτώνται από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Πρώτες βοήθειες και υποστήριξη θα παρέχονται σε οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη, αλλά οι ιατρικές υπηρεσίες καλύπτονται από το γκρουπ. Η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι προσωπική τους ευθύνη.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23/9/2021: Άφιξη στο ξενοδοχείο – Check in μετά τις 13:00 – Πληρωμή του υπόλοιπου ποσού στον υπεύθυνο των διοργανωτών – Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα από εκπρόσωπο των διοργανωτών ο οποίος θα είναι και ο συνοδός του γκρουπ – Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, κολύμβηση, βόλτα στην παραλιακή αγορά, εξερεύνηση της περιοχής – Δείπνο σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο.

24/9/2021: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα για δραστηριότητες και ξεκούραση –  Παραδοσιακό γλέντι στις 20:30 , με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και διεθνή παραδοσιακά ακούσματα από τις χώρες των συμμετεχόντων, με φαγητό και ποτό (Γεύμα). Θα δοθούν δώρα και διπλώματα συμμετοχής από τους διοργανωτές.

25/9/2021:Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα (σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο). – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 19:00 ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.

26/9/2021:Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 19:00 ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.

27/9/2021: Πρωινό – Αναχώρηση των γκρουπ.

 

 

 

Προαιρετικές εκδρομές – ξεναγήσεις.

– Κοσμοπολίτικες περιοχές – παραλίες.

– Αρχαιολογικοί χώροι.

– Μουσεία – Ενυδρείο.

– Παραδοσιακά χωριά.

Θα χορηγηθούν στα γκρουπ ενημερωτικά με προτεινόμενα πακέτα και οδηγίες.

 

*       Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

**     Θα χορηγηθούν τα απαραίτητα παραστατικά για τη χορήγηση βίζας.

***   Μπορούμε να σας δώσουμε προσφορές για μετακινήσεις και εκδρομές.

**** Η μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου.

 

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη, γεμάτη παράδοση και εικόνες εμπειρία.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.  

 

      

 

               

Details

Start: 23 September, 2021
End: 27 September, 2021
Cost: 35€ – 258€
Event Categories: ,

Venue

Hersonissos, Crete, Greece

hersonissos, crete, Ηράκλειο 70014 Ελλάδα

Schedule

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • 23/9/2021: Άφιξη στο ξενοδοχείο – Check in μετά τις 13:00 – Πληρωμή του υπόλοιπου ποσού στον υπεύθυνο των διοργανωτών – Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα από εκπρόσωπο των διοργανωτών ο οποίος θα είναι και ο συνοδός του γκρουπ – Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, κολύμβηση, βόλτα στην παραλιακή αγορά, εξερεύνηση της περιοχής - Δείπνο σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο.
 • 24/9/2021: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα για δραστηριότητες και ξεκούραση – Παραδοσιακό γλέντι στις 20:30 , με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και διεθνή παραδοσιακά ακούσματα από τις χώρες των συμμετεχόντων, με φαγητό και ποτό (Γεύμα). Θα δοθούν δώρα και διπλώματα συμμετοχής από τους διοργανωτές.
 • 25/9/2021:Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα (σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο). – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 19:00 ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.
 • 26/9/2021:Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 19:00 ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.
 • 27/9/2021: Πρωινό – Αναχώρηση των γκρουπ.
 •  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
PRO-ΠΑΝΤΟΣ” & "FOLK-WAY
Organization Center
Οδ. Ελύτη 14Β – Πεύκα ΤΚ 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλ: +30 2310 312 926
Κιν.:+30 697 200 63 16
& +30 697 385 49 77
E-mail: propantos@gmail.com

Δωδεκανήσου 2, Θεσσαλονίκη - 54626 (Kέντρο)
Τηλ: 00302310525500

www.openways.gr

Organizer

Δήμος Χερσονήσου – Τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Συνεργάτες: Propantos Co (FOLKWAY) & BusinessTravel ΙΚΕ