Loading Events

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΚΡΗΤΗ – ΕΛΛΑΔΑ Χερσόνησος – Ηράκλειο
24 – 28 Σεπτεμβρίου 2020

Διοργανωτές:  Δήμοι Κρήτης  – Τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Συνεργάτες:  Κέντρο Οργάνωσης Εκδηλώσεων “Propantos” &  Business Travel (FOLKWAY)

Η Κρήτη είναι ένα πανέμορφο νησί της Μεσογείου και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη.

Κρήτη !, χιλιάδες γραφικά χωριά, μαγευτικά τοπία, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες, 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, ποικιλόμορφο τοπίο, νόστιμη και φημισμένη τοπική κουζίνα, μοναδική χλωρίδα, υπέροχα φαράγγια, μεσαιωνικές πόλεις, επιβλητικά βουνά, φιλικό και φιλόξενο λαό, ένα μοναδικό πολιτισμό και ένδοξο παρελθόν. Ένα μέρος που δεν θέλετε να χάσετε …

Ο Δήμος Χερσονήσου απλώνεται επιβλητικά ξεκινώντας από τα βόρεια παράλια του κέντρου της Κρήτης, έως τις κορυφογραμμές των Λασιθιώτικων βουνών, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Περιλαμβάνει οικισμούς με ξεχωριστά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρώμα. Η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου είναι γνωστή ως ο πιο οργανωμένος τουριστικός προορισμός της Κρήτης. Είναι γνωστή για τις υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις συνεδριακές υποδομές, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές στο παράκτιο τμήμα της. Οι όμορφες ακρογιαλιές, η νυχτερινή διασκέδαση και ο μαζικός τουρισμός ωστόσο αποτελούν τη μία μόνο όψη του νομίσματος. Την άλλη όψη, τη λιγότερο γνωστή, αποτελούν η πλούσια και ανέγγιχτη ενδοχώρα της, διάσπαρτη με μνημεία ιστορικά και τοπία ανείπωτου φυσικού κάλλους. Οι φυσικές διαδρομές του Δήμου Χερσονήσου αποτελούν ταυτόχρονα και διαδρομές στο χρόνο, στην πλούσια ιστορία ενός τόπου ευλογημένου.

Η εμπειρία μας και η τεχνογνωσία στην διοργάνωση παρόμοιων Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα εγγυάται ότι  και το 4ο Φεστιβάλ σε επίσημη συνεργασία με τοπικούς φορείς, θα έχει άψογη διοργάνωση, μεγάλη  επιτυχία και θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες – πολιτισμούς, να κάνουν φιλίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες, και να απολαύσουν την Ελληνική φιλοξενία, την κρυστάλλινη θάλασσα και τον λαμπερό ήλιο.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν:  Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα  και Χορωδίες

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

–  Δεν υπάρχει όριο ηλικίας ή αριθμού συμμετεχόντων σε κάθε γκρουπ.
–  Κάθε σχήμα θα πρέπει να φέρει τη σημαία της χώρας του και το λάβαρο του συλλόγου.
–  Το κάθε γκρουπ θα πρέπει να ετοιμάσει για κάθε εμφάνισή του πρόγραμμα 10-12 λεπτών συνοδευόμενο από ορχήστρα ή cd/flash.
–  H φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί συμπληρωμένη μέχρι την 20η Απριλίου 2020. Μόλις γίνει αποδοχή της συμμετοχής θα σταλεί στο γκρουπ έγγραφη επιβεβαίωση και οδηγίες. Το 60% του συνολικού ποσού συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ως την 30η Απριλίου 2020. Μετά την καταβολή του ποσού θα σταλεί επίσημη πρόσκληση και πληροφορίες για τη διαμονή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ

Α) Το κόστος συμμετοχής είναι 162 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 3* κοντά στις ακτές της Χερσονήσου και συμπεριλαμβάνει:

–  Συμμετοχή στο Φεστιβάλ & 5 μέρες (4 διανυκτερεύσεις – δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια – με ημιδιατροφή).

Β) Το κόστος συμμετοχής είναι 205 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 3* – ή 255 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχεία 4* κοντά στις ακτές της Χερσονήσου και συμπεριλαμβάνει:

–  Συμμετοχή στο Φεστιβάλ & 5 μέρες (4 διανυκτερεύσεις – τρίκλινα δωμάτια – ALL INCLUSIVE ). Η διαμονή σε δίκλινα κοστίζει έξτρα 6 ευρώ το άτομο την ημέρα.

Γ) Το κόστος απλής συμμετοχής χωρίς διαμονή είναι 30 ευρώ το άτομο.

* Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και Παραδοσιακό γλέντι  – Μαθήματα παραδοσιακών χορών όλων των χωρών

** Στα 25 άτομα το ένα είναι δωρεάν

Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνονται:
Μεγαλύτερη διαμονή, κάθε μέρα κοστίζει 42 ευρώ το άτομο (ημιδιατροφή) – 50 ευρώ το άτομο (ALL INCL) σε ξενοδοχεία 3*    64 ευρώ το άτομο ( ALL INCL) σε ξενοδοχεία 4*.

Προαιρετικές εκδρομές. Θα σας προτείνουμε και θα σας δώσουμε πακέτα εκδρομών με τις καλύτερες τιμές.

Ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη και ασφάλιση των συμμετεχόντων.

24/9/2020: Άφιξη στο ξενοδοχείο – Check in μετά τις 13:00 – Πληρωμή του υπόλοιπου ποσού στον υπεύθυνο των διοργανωτών – Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα από εκπρόσωπο των διοργανωτών ο οποίος θα είναι και ο συνοδός του γκρουπ – Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, κολύμβηση, βόλτα στην παραλιακή αγορά, εξερεύνηση της περιοχής. Δείπνο σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο.

25/9/2020: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα – Προαιρετική εκδρομή –  Παραδοσιακό γλέντι στις 8:30 το βράδυ, με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και διεθνή παραδοσιακά ακούσματα από τις χώρες των συμμετεχόντων, με φαγητό και ποτό (Γεύμα). Θα δοθούν δώρα και διπλώματα συμμετοχής από τους διοργανωτές.

26/9/2020: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα (σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο). – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 7:00 το απόγευμα ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν  παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.

27/9/2020: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 7:00 το απόγευμα ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.

28/9/2020: Πρωινό – Αναχώρηση των γκρουπ.

*   Προαιρετικές εκδρομές- ξεναγήσεις.

Κοσμοπολίτικες περιοχές – παραλίες.

–  Αρχαιολογικούς χώρους.

– Μουσεία – Ενυδρείο.

– Παραδοσιακά χωριά.

Θα χορηγηθούν στα γκρουπ ενημερωτικά με προτεινόμενα πακέτα και οδηγίες.

**       Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

***     Θα χορηγηθούν τα απαραίτητα παραστατικά για τη χορήγηση βίζας.

****   Μπορούμε να σας δώσουμε προσφορές για μετακινήσεις και εκδρομές.

***** Η μετακίνηση από τα ξενοδοχεία στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου.

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη, γεμάτη παράδοση και εικόνες εμπειρία.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.           

 

Details

Start: 11 November
End: 15 November
Cost: 162€
Event Categories: ,

Venue

Hersonissos

Crete, Ηράκλειο 70014 Ελλάδα

+ Google Map

Schedule

  • 24/9/2020: Άφιξη στο ξενοδοχείο - Check in μετά τις 13:00 – Πληρωμή του υπόλοιπου ποσού στον υπεύθυνο των διοργανωτών – Θα δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα από εκπρόσωπο των διοργανωτών ο οποίος θα είναι και ο συνοδός του γκρουπ – Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, κολύμβηση, βόλτα στην παραλιακή αγορά, εξερεύνηση της περιοχής. Δείπνο σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο.
  • 25/9/2020: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα – Προαιρετική εκδρομή – Παραδοσιακό γλέντι στις 8:30 το βράδυ, με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και διεθνή παραδοσιακά ακούσματα από τις χώρες των συμμετεχόντων, με φαγητό και ποτό (Γεύμα). Θα δοθούν δώρα και διπλώματα συμμετοχής από τους διοργανωτές.
  • 26/9/2020: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα (σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο). – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 7:00 το απόγευμα ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.
  • 27/9/2020: Πρωινό – Ελεύθερη μέρα ως το απόγευμα – Προαιρετική εκδρομή – Μεσημεριανό γεύμα – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 7:00 το απόγευμα ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, για το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά ποτά και εδέσματα.
  • 28/9/2020: Πρωινό – Αναχώρηση των γκρουπ.
  •  

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973854977 - 6972006316

Organizer

FolkWay – Propantos
Phone: +306973854977
Email:
Website: Visit Organizer Website