Loading Events
  • This event has passed.

Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού & Παράδοσης: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (2015)

FolkWay – International Folklore Festival – Constantinople, Turkety, 2015

Γενικές Πληροφορίες

Η διοργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα ορίσει εναν αγγλόφωνο ξεναγό σε κάθε παραδοσιακό σύλλογο / ομάδα κατά τη διάρκεια του καθημερινού προγράμματος. Όλες οι ομάδες / σύλλογοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τη δική τους μουσική είτε σε μορφή CD είτε σε κάποιο USB stick. Σε περίπτωση που δέχεστε τους όρους συμμετοχής του Φεστιβάλ, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και να μας αποστείλετε μερικά στοιχεία για τον σύλλογο σας, κάποιες παλαιότερες δραστηριότητες σας ακόμα και φωτογραφικό υλικό αν επιθυμείτε. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πολιτισμού & Παράδοσης της Κωνσταντινούπολης, θα υπάρχει ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, τόσο στη συνάντηση μας με τον Δήμαρχο της Πολης, όσο και με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Όροι Συμμετοχής – Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ είναι απογευματινές, αλλά υπάρχουν και πρωινές. Οι παραστάσεις των μουσικο-χορευτικών συλλόγων θα διαρκούν 10-12 λεπτά και δεν πρέπει να υπερβαίνουν αυτό το χρονικό διάστημα. Όλες οι ομάδες / σύλλογοι θα πρέπει να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους σε 2 ή 3 εμφανίσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να γίνουν σε διαφορετικές περιοχές γύρω από την Κωνσταντινούπολη. Έχουν ήδη προσκληθεί σύλλογοι και επισκέπτες από 15 διαφορετικές χώρες και τα μέλη αυτών αποτελούν: χορευτικές παραδοσιακές ομάδες, χορωδίες, ομάδες μοντέρνου χορού κάθε ηλικίας. Όλοι οι σύλλογοι θα αφιχθούν στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Ιουλίου 2015 (θα ακολουθήσει δείπνο την ίδια μέρα) και θα αποχωρήσουν στις 3 Αυγούστου 2015 μετά το πρωινό της ίδιας μέρας.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Ημέρα 1η: Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη

Ημέρα 2η: Όι παραδοσιακοί σύλλογοι θα κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στη Βυζαντινή περιοχή της Πολης. Η επίσκεψη στο Μπλε Τζαμί (Blue Mosque) είναι δωρεάν. Η είσοδος στο Ναο της Αγίας Σοφίας κοστίζει 10 Ευρώ / ανα άτομο, όπως και στο Παλάτι Τοπ Καπι. Βόλτα στο Μεγάλο Παζάρι της Πόλης.

Ημέρα 3η: Προετοιμασία των παραδοσιακών συλλόγων για τις εκδηλώσεις – Παραστάσεις Φεστιβάλ

Ημέρα 4η: Ελέυθερος χρόνος ή κρουαζιέρα στον Βόσπορο (Κόστος: 10 Ευρώ / ανα άτομο) – Παράστασεις & Εκδηλώσεις Φεστιβάλ

Ημέρα 5η: Ελέυθερος χρόνος – Παραστάσεις & Εκδηλώσεις Φεστιβάλ.

Ημέρα 6η: Αναχώρηση των συλλόγων από την Κωνσταντινούπολη.

Διαμονή

Κοιτώνες Πανεπιστημίου: 95 Ευρώ / ανα άτομο – 5 Νύχτες

  • Σας παρέχουμε τρία (3) γέυματα ανα ημέρα και διαμονή στους κοιτώνες του Πανεπιστημίου όπου κάθε δωμάτιο έχει 6 κρεβάτια, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει επαρκώς μέχρι 4 άτομα. Το μπάνιο και οι τουαλέτα βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Υπάρχει ελέυθερο parking για τα λεωφορεία των συλλόγων σε περίπτωση που χρειαστεί. Στους γύρω χώρους των κοιτώνων υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ για τον ελέυθερο χρόνο των συλλόγων, όπως επίσης και βιβλιοθήκη. Σε περίπτωση που ο αριθμός των μελών κάποιας ομάδας υπερβαίνει τα 40 άτομα, τότε η συμμετοχή και η παραμονή του αρχηγού της αποστολής είναι δωρεάν. Σε περίπτωση που η αποστολή του συλλόγου έρθει με το δικό της λεωφορείο, τότε οι οδηγοί και ο αρχηγός της αποστολής συμμετέχουν στο Φεστιβάλ δωρεάν. Δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε δίκλινα δωμάτια για ζευγάρια, αλλα μπορούμε να διαθέσουμε δίκλινο δωμάτιο για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Ξενοδοχεία 2* ή 3*: Κόστος Συμμετοχής – 160 Ευρώ / 5 Νύχτες

Ξενοδοχεία 4*: Κόστος Συμμετοχής – 190 Ευρώ / 5 Νύχτες

  • Σε αυτήν την περίπτωση η διαμονη σας θα είναι στο Adenotel – σε τρίκλινα ή δίκλινα δωμάτια, με τρία (3) γεύματα ανα ημέρα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Kadikoy, συνοικία της Κων/πολης, ενω σε περίπτωση που ο αριθμός των μελών κάποιας ομάδας υπερβαίνει τα 40 άτομα, τότε η συμμετοχή και η παραμονή του αρχηγού της αποστολής είναι δωρεάν.

Όλες οι πληρωμές πρέπει να γίνουν τις μετρητοίς (δε δεχόμαστε επιταγές) κατά τη διάρκεια της άφιξης των παραδοσιακών συλλόγων. Αν οι σύλλογοι / ομάδες θέλουν να μείνουν σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, πρέπει να καταθέσουν την minimum προκαταβολή (1000 Ευρώ) μέχρι το τέλος του Μαίου 2015, για να γίνει προκράτηση των δωματίων τους. Σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε στην Κωνσταντινούπολη και μετά το Φεστιβάλ, θα υπάρχει μια extra χρέωση 30 Ευρώ / ανα άτομο για ξενοδοχείο 3* ή 40 Ευρώ / ανα άτομο σε ξενοδοχείο 4* για κάθε μέρα παραμονής. Οι καταθέσεις της προκαταβολής δεν επιστρέφονται.

Τεχνικές Πληροφορίες

Ό βασικός τεχνικός εξοπλισμός παρέχεται εξ’ολοκληρου απο τους διοργανωτές όπως π.χ. φωτισμός, extrsa σκηνή παραστάσεων με μικρόφωνα για τους μουσικούς – τραγουδιστές και τις χορωδίες. Οι παραστάσεις θα είναι ως επι των πλήστων κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως θα υπάρξουν και κάποιες πρωινές εκδηλώσεις. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σημαία της χώρας τους!

Ιατροφαρμακέυτικη Περίθαλψη – Ασφάλιση

Η ασφάλιση καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ομάδων είναι δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν φροντίσει για τον απαραίτητο εξοπλισμό πριν έρθουν στο Φεστιβάλ. Οι διοργανωτές δεν έχουν την ευθύνη για τα έξοδα περίθαλψης των μελών κάθε ομάδας, αλλά θα υπάρχει 24ώρη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο κατα τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Μετακίνηση Ομάδων

Αν οι σύλλογοι έρθουν με αεροπλάνο, θα πρέπει να γίνει ενοικίαση του λεωφορείου που θα τους μεταφέρει σε όλες τους τις μετακινήσεις. Το κόστος των μετακινήσεων επιβαρύνει τις ομάδες αποκλειστικά. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχουν μετακινήσεις από-προς το αεροδρόμιο, προαιρετικές εκδρομές καθώς και μεταφορά του συλλόγου στον χώρο των εκδηλώσεων-παραστάσεων του Φεστιβάλ. Η πληρωμή των μετακινήσεων πρέπει να γινει την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στην διοργανωτική επιτροπή. Το κάθε λεωφορείο μπορεί να αναλάβει μέχρι 44 άτομα, με συνολικό κόστος μετακινήσεων τα 1600 . Αν ο αριθμός των μελών κάθε συλλόγου είναι κάτω από 18 άτομα, τότε το συνολικό κόστος μετακινήσεων αντιστοιχεί σε 1200 €.

July 29 2015

Details

Start: 29 July, 2015 @ 8:00 am
End: 3 August, 2015 @ 5:00 pm
Cost: €95 – €190
Event Categories:
Event Tags:, , , , ,

Venue

Constantinople

Constantinopole, Turkey

+ Google Map

Συμμετέχοντες:

Από το 2000 εως το 2013, έχουν επισκεπτεί το Φεστιβάλ, παραδοσιακοί σύλλογοι και ομάδες ανθρώπων από τις παρακάτω χώρες: Αρμενία, Αργεντινή, Καταλωνία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Τσεχία, Εκουαδόρ, Ουγγαρία, Καζακστάν, Χιλή, Κολομβία, Πολωνία, Ιταλία, Λιθουανία, Λεττονία, Μεξικό, Ισπανία, Σουηδία, Σερβία, Σλοβακία, Ελλάδα, Νότιος Κορέα, Η.Π.Α., Ρωσσία, Κροατία, Ταιβάν, Σιβηρία, Εσθονία, Ιαπωνία, Κύπρος, Ρουμανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία.

Δραστηριότητες Φεστιβάλ

  • Οι σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ιστορική πλευρά της Ευρωπαικής Τουρκίας στο Sultanahmet (Αξιοθέατα: Μπλέ Τζαμί, Αγία Σοφιά, το Παλάτι Τοπ Καπί όπως και το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης).

  • Μίνι Κρουαζιέρα (Boat Tour), κατά τη διάρκεια μιας ημέρας του Φεστιβάλ όπως επίσης και δυνατότητα για κολύμπι στα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά. Αν κάποια από τα group επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μια επίσκεψη στα διάσημα τούρκικα μπάνια, τα γνωστά και ως Hamam.
  • Πληροφορίες Μετακινήσεων:

  • Αν οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν αφιχθούν με δικό τους λεωφορείο, τότε δεν υπάρχει κάποιο κόστος μετακινήσεων για αυτούς. Θα επιβαρυνθούν μόνο με τα έξοδα για στάθμευση (δεν υπάρχει κάποια χρέωση στους χώρους της διαμονής και των εκδηλώσεων), τα διόδια καθώς και τα κάυσιμα τους.

  • Όλες οι μετακινήσεις είναι συνολικά 250 χλμ. και πρέπει να σημειωθεί οτι η διοργανωτική επιτροπή δε συμβάλλει οικονομικά στους συλλόγους για τα κάυσιμα τους.